Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013

  • Evenimente/Events
  • Home
  • Activități/Aktivitäten
  • Downloads
  • Contact
  • Cursuri/Kurse
  • Achiziți
  • Rezultate
Știri/Neues 2010/2011 Vizita de studii1, Studiu, Workshop Suior, Workshop Baia Mare, Vizita de studii 2

Rogepa srl --- Conferința de lansare proiectului 2010---poze/Bilder

2011 Vizita, Vizita de study 1, Workshop BM,Vizita de study 2, .
Intalnire de planificare proiectului
/Beratung Projektplanung und Aufgabenkoordinierung 20.-21/28.1.2011 in Hedersleben, Germania Hedersleben2011-01
Intalnire de planificare proiectului/Beratung Projektplanung und Aufgabenkoordinierung 10.-12.3.2011 in Hedersleben, Germania

Comunicat de presă 18.03.2011
"Dezvoltarea unei reţele interregionale şi transnaţionale de centre resursă pentru Integrare-calificare-transfer de inovaţii"
Agenţia Profesională Româno-Germană – RoGePa srl împreună cu partenerii Universitatea de Nord Baia Mare şi Internationales Zentrum für Innovation, Qualifizierung und Gewerbeförderung Hedersleben, Germania anunţă organismele interesate (agenti economici, administraţie publică locală) din judeţele Maramureş, Cluj, Sălaj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraş – Severin asupra posibilităţii participării acestora la crearea unei reţele care să faciliteze accesul pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile Nord-Vest, Centru si Vest prin participarea la servicii inovative, personalizate de formare, consiliere, informare, implementate pe baza parteneriatelor cu scopul de a evita excluziunea sociala si riscul de saracie a unui numar de 700 persoane. Reţeaua va fi creată în cadrul proiectului strategic „Integrare-calificare-transfer de inovaţii pentru grupuri vulnerabile pe piaţa muncii” din domeniul major de intervenţie 6.2 Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii, contract POSDRU/96/6.2/S/64099 Scopul acestei reţele este de:
- a oferi suport pentru integrarea pe piata muncii grupurilor vulnerabile din 3 regiuni de dezvoltare;
- aduce oportunităţile de învăţare şi ocupare mai aproape de nevoile şi posibilităţile grupului ţintă;
- promovarea şi utilizarea de metode inovative pentru informare, consiliere, formare şi ocupare;
- creare a 6 Centre pentru Integrare-Calificare-Transfer ca centre de resurse pentru grupul ţintă. Pentru mai multe informaţii cu privire la proiect vizitaţi site-ul aplicantului here.
Persoană de contact: Sergiu Sabău – responsabil reţea interregională, RoGePa Baia Mare, tel. 0742/132039, sergiusabaubm[at]yahoo.com, mail[at]rogepa.com

Vizita de study/Studientour 15.5.- 21.5.2011 in Hederleben, Germania ... Link (poze)/pictures from studytour here andhereST1-2

studyt1
Comunicat de presăpress_st1


Studiu participativ privind grupurile vulnerabile in regiunile Nord-Vest, Centru şi Vest, noi forme si conditii de reabilitare profesionala si metode de lucru cu persoanele vulnerabile. Realizată în perioada  08. – 12. August 2011 în România


Formare de formatori pentru persoane vulnerabile pe piața munciicoursesuior11


Multimedia-Workshop for Development of teaching aids and media Baia Mare November 2011wsbm
În perioada 4.-8./9.11.2011 am derulat, în cadrul proiectului, un atelier de lucru destinat elaborării de auxiliare didactice pentru persoanele cu nevoi speciale. Punctul de interes al acestui atelier de lucru îl constituia elaborarea de auxiliare didactice utile, în egală măsură, şi persoanelor fără cunoştinţe în domeniu sau dispunând de preachiziţii reduse.
Pe parcursul anului 2012, urmează ca, pentru diferitele grupuri ţintă, să fie  pusă la dispoziţie o platformă de învăţare, care să ofere teme variate de perfecţionare. În luna ianuarie 2012 va fi testată şi verificată, din punctul de vedere al utilităţii şi în diversele  faze de pilotare, prima parte a auxiliarelor didactice, urmând ca, în continuare, toţi participanţii să aibă acces la modulele de învăţare. 

DEUTSCH: In der Zeit vom 4.-8./9.11.2011 haben wir im Projekt einen Workshop zur Herstellung von Lehr-und Lernmitteln für Personen mit besonderen Bedürfnissen durchgeführt. Schwerpunkt war die Entwicklung von Lehrmitteln, die auch für Personen ohne oder nur mit geringen Vorkenntnissen nutzbar sind. Für die verschiedenen Zielgruppen soll im Jahr 2012 eine Lernplattform verwendet werden, die auch unterschiedliche Themen zur Weiterbildung anbietet. Im Januar 2012 wird der erste Teil der Lernmedien in verschiedenen Pilotphasen getestet und auf Praxistauglichkeit geprüft. Danach werden Lernmodule allen Teilnehmern zugängig gemacht.


Vizita de studii 2/Studientour 4.12.- 9.12.2011 in Hederleben, Germania ... Link (poze)/pictures from studytour here and herest2

st22011
Comunicat de presă

4.12.2011
Obiectiv: Transfer de bune practici și dezvoltarea unei reţele interregionale şi transnaţionale de centre resursă pentru Integrare-calificare-transfer de inovaţi pentru gruăuri vulnerabile pe piața muncii.

Agenţia Profesională Româno-Germană – RoGePa srl împreună cu partenerii Universitatea de Nord Baia Mare şi Internationales Zentrum für Innovation, Qualifizierung und Gewerbeförderung Hedersleben, Germania



Știri/Neues 2012 vizita de studii 3, E-Learning steps in practice, Conferința 2

Comunicat de presă 2, studytour 3, conference 2, new e-learning platform,

c2p2
Conferința 2 Baia Marec2
Conferința/Konferenz 2 Baia Mare Oktober 2012
stand ganz im Zeichen der Auswertung der erfolgreichen 2 jahre und im Fokus war die nachhaltige Plaung des 3. Jahres, Schritte zur Weiterführung der Projektidee über den Zeitraum der Projektlaufzeit hinaus, Kopplungsmöglichkeiten mit anderen Aktivitäten und es wurde eine Nachhaltigkeitskonferenz im Feburuar 2013 in Hedersleben und Magdeburg geplant.

Vizita de studii3 in Germania
ST3

poze

E-Learning neue Domain rogepa.com/e-learning 2012 für mehr Stabilität und Sicherheit beim Lernen

EL12
top


Workshop transnational/transnationaler Workshop 17.-22.4.2012 in Magdeburg (moodle.gc22.net not anymorre since 08/09-2012)
ws-md


Dezvoltarea competențelor și aptitudinilor de exprimare culturală
în cadrul proiectului «Integrare-calificare-transfer de inovaţii pentru grupuri vulnerabile pe piaţa muncii»

La baza conceperii proiectului a stat argumentul utilității și definirea competențelor cheie care sunt obligatorii pentru incluziunea socială și profesională a grupurilor vulnerabile. Astfel, proiectul dezvoltă cele 8 competențe cheie sau de bază așa cum sunt ele definite la nivelul UE:
1. aptitudini și competențe lingvistice în limba materna:
capacitatea de a comunica în scris și verbal,de a înțelege și a-i face pe alții să înțeleagă diferite mesaje în situații variate,capacitatea de a citi, scrie și înțelege diferite texte,capacitatea de a-ți formula propriile argumente într-o manieră convingătoare și a lua în considerație alte puncte de vedere.
2. aptitudini și competente lingvistice (engleza, germana):
capacitatea de a comunica în scris și verbal,de a înțelege și a-i face pe alții să înțeleagă diferite mesaje,de a citi și înțelege texte scrise.
3. aptitudini și competențe matematice:
capacitatea de a urmări și evalua argumentele oferite de ceilalți, capacitatea de a gândi și raționa matematic, de a utiliza elemente și instrumente ajutătoare (inclusiv IT).
4. aptitudini și competențe științifice și tehnologice
: capacitatea de a utiliza și manipula instrumente tehnologice, de a recunoaște trăsăturile esențiale ale fenomenelor studiate.
5. aptitudini și competențe de învățare (learning to learn): capacitatea de a aloca timp învățatului; autonomie, disciplină, perseverența în procesul de învățare, capacitatea de concentrare pe termen scurt și pe termen lung.
6. aptitudini și competențe civice
, interpersonale, interculturale și sociale: capacitatea de a manifesta solidaritate în a rezolva problemele care afectează comunitatea locală sau comunitatea largă,de a relaționa eficient cu instituții din domeniul public, de a profita de oportunitățile oferite de UE, de a comunica constructiv în situații sociale diferite, de a crea încredere și empatie, de a separa între viața personală și cea profesională, de a conștientiza și înțelege identitatea culturală națională în interacțiune cu identitatea culturală a Europei și a restului lumii,de a observa și înțelege puncte de vedere care țin de contexte culturale diferite.
7. aptitudini și competențe antreprenoriale
: capacitatea de a elabora și implementa un proiect,capacitatea de a lucra în mod cooperant și flexibil în cadrul unei echipe, capacitatea de inițiativă și de a răspunde pozitiv la schimbări, abilitatea de a-ți identifica punctele slabe și punctele forte,capacitatea de a evalua și a-ți asuma riscuri în diverse situații.
8. aptitudini și competențe de exprimare culturală
, capacitatea de a-ți manifesta creativitatea.

Ca urmare a activității de formator pentru dezvoltarea competențelor de exprimare culturală a grupurilor de romi participanți la activitățile proiectului, putem afirma că atât pentru categoriile sociale defavorizate, cât și pentru minoritățile naționale, există șansa de a dezvolta una sau mai multe ramuri ale culturii în zonele din care provin sau de a activa într-o asociație, firmă, pensiune etc. ce se ocupă deja de acest domeniu de activitate. Concepția potrivit căreia nevoia de angajați scade este total falsă; în special în domeniul culturii (agronomie, sculptură, pictură, muzică populară etc.) există o mare nevoie de forță de muncă, de oameni care își doresc să practice o meserie, să își dezvolte abilitățile creative.
În cazul oamenilor care au anumite abilități, însă sunt fără studii, există șansa colaborării cu diferite persoane, firme sau asociații în cadrul cărora să învețe meseria, urmând ca apoi să o practice.
Cultura tradițională este valoarea principală a țării, iar menținerea și perpetuarea sa este o modalitate de menținere a integrității și specificului național.
Dezvoltarea ramurilor culturale naționale reprezintă și dezvoltarea comerțului și a economiei interne. Valorile culturale sunt deosebit de importante în educația copiilor și, practic, a viitoarelor generații de români. Exemplele de mai sus atestă faptul că valorificarea culturii tradiționale românești coroborată cu cea a comunităților de romi poate reprezenta nu doar o sursă de venit, ci și un mod de trai, finanțarea obținută pentru conștientizarea și dezvoltarea acestor competențe fiind o sursă și un mod de incluziune socială și profesională a grupurilor vulnerabile.

Lobonțiu Alexandra
Formator
Baia Mare, 29.02.2012

Știri/Neues 2013 Vizita in Germania, E-Learning, Conferința 3

Comunicat de presă Conferința 3 / Pressemitteilung Abschlusskonferenz 3. Konferenz in Capusc3
Conferința 3 Capus
inv3
Comunicat de presă 3 / Pressemitteilung 3 Transnational meeting: Planung der Nachhaltigkeit 02/2013

utcluj
nationaler und transnationaler Partner (Technical University of Cluj-Napoca/Technische Universität Cluj und Internationales Zentrum Hedersleben: Dr. paed. Harry Stolte
Visitor: PRORECTOR Centrul Universitar Nord din Baia Mare
Prof. dr. ing. Dan Călin PETER Hedersleben, 16.02.2013
Für die Sicherung der Nachhaltigkeit
fand am 16. -18.2.2013 eine Beratung der Partner im Deutschland, Hederelseben statt. Zukünftige Partnerschaften und auch gemeinsame neue Startegien der Nachhaltigkeit wurden erörtert, diskutiert und sichern den Fortbestand und Transfer des Wissens aus diesem Projekt in zukünftige Aktivitäten. In einer 3-tätigen Arbeit wuden wesentliche Vorstellungen der weiteren Projektfortführung disskutiert, Machbarkeiten analysiert, SWOT-Analyse berücksichtigt und damit die weitere Zusammenarbeit auf eine solide Basis gestellt.

art12121art12122
Meeting 2013- 02
cs1302



top

© 2010-2013 Rogepa srl. Projekt ID 64099 Toate drepturile rezervate.Privacy Policy | Contact Us | Site Map Termeni şi condiţii.